Suedia Tinutul Cartilor

Biblioteca Prichindeilor din Suedia

Florentina Lambă
Suedia, Göteborg

Florentina Lambă, la origini din Prahova, a urmat ASE București, Facultatea de Comerț. Fire curioasă să cunoască lumea și cultura altor țări, a plecat în explorare alături de soțul ei acum 20 de ani. A ajuns prima dată în Suedia – Göteborg în 2015, își dorea să cunoască Scandinavia, să vadă fiordurile, conceptul de hygge al stării de bine, dar fără un plan că în trei ani avea să locuiască acolo. Au trecut cinci ani de atunci, plini, și în viața lor au apărut doi copii.

Biblioteca personală a început să crească încă din vremea facultății, atunci când descoperea o carte bună de citit o cumpăra pentru „viitor”. Între timp, modul de selecție s-a schimbat, a început să cumpere cărți adecvate realității curente, începând cu cărțulii pe care le punea în fața copiilor, pe atunci bebeluși, în timp ce exersau statul pe burtică. 

Îți dorea să poată împărți toate aceste cărți aduse în Suedia și cu alte mame, să le citească altor copii, și așa a ajuns să afle și să fie parte din Biblioteca Prichindeilor, despre care spune :

 

” Am pus la bătaie tot ce aveam și am început să formez o comunitate în jurul poveștilor. Acest proiect, este unul de suflet pentru mine și îmi doresc să îi dau viață cât mai mult timp.”

Denumire eveniment Data Link catre eveniment
Eveniment 1
Data
link
Eveniment 2
Data
link
Scroll to Top