despre noi

Misiune. Viziune. Valori

Viziune

O lume în care copiii sunt conștienți de rădăcinile și identitatea lor și cresc cu sentimentul de apartenență și siguranță în orice colț al lumii.

Misiune

Misiunea noastră este să clădim un spațiu comunitar primitor, sigur și respectuos pentru familiile din diasporă, unde copiii români să crească mândri că pot citi și vorbi în limba română de la o vârstă fragedă.

Valori și cum le trăim zi de zi

Colaborare entrepreneuriale
În rețea există unitate de nume și colaborăm în regim de voluntariat, de la distanță, în proiecte comune rețelei.
Ne asumăm diferite roluri esențiale și complementare, favorizând astfel schimbul de cunoștințe și dezvoltarea abilităților.
Contribuim la un mediu în care fiecare membru învață și împărtășește din experiențele și competențele proprii, consolidand astfel valoarea asociației / rețelei de sprijin reciproc în voluntariat.
 
Autonomie locală
Fiecare bibliotecă acționează independent la nivel local, aplicând valorile și identitatea asociației în vecinătatea ei, căutând să ofere și să construiască încredere în comunitatea în care activează.
Rețeaua are rolul de a veni în sprijinul fiecărei bibliotecare, furnizând atât traininguri, materiale care să inspire realizarea locală a atelierelor de joacă și lectură, cat și expertiză cumulată a membrilor asociației și proiecte cărora bibliotecarele să se poată alătura voluntar.
Autonomia locală a fiecărei biblioteci este întotdeauna încurajată.
 
Integritate
Ne protejăm reciproc, păstrăm confidențialitatea și acționăm cu integritate .
Credem în puterea lucrului în echipă și a cooperării între noi, considerând încrederea reciprocă unul dintre cele mai importante atuuri.
 
Învățare
Față de piața de carte și evoluția ei.
În crearea de activități pentru copii.
 
Identificăm noi oportunități de colaborare și le supunem dezbaterii.
Asigurăm vizibilitate bibliotecii în comunitatea din care facem parte.
Avem disponibilitate de a ne implica în dezvoltarea bibliotecii și în implementarea de proiecte asumate la nivel de rețea.
 
Empatie
Manifestăm interes față de orice familie care dorește să interacționeze cu biblioteca.
Nu ne asociem cu un grup singular și închis.
Demonstrăm empatie față de copii și interes față de preocupările lor.
Scroll to Top