Duminica pierdută

Ileana Surducan

O carte de bandă desenată despre epuizare, inspirată de poveștile copilăriei
Duminica Pierdută este o poveste despre echilibrul delicat între muncă și timp liber, spusă prin prisma basmelor din copilăria noastră.
Nina trăiește într-un orășel prăfuit în care șase lupi hămesiți își fac de cap: Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri și Sâmbătă. Fiecare zi aduce o grămadă de treburi de făcut, și nimeni nu se poate odihni niciodată. Legenda vorbește despre a șaptea zi, un lup blând și bun, dar toată lumea știe că vrăjitoarea cea rea l-a furat și-l ține închis.
Dar Nina s-a săturat până peste cap, așa că pornește într-o aventură ambițioasă: va coborî pe Tărâmul Celălalt, va învinge vrăjitoarea, va aduce înapoi Duminica Pierdută și toată lumea va avea din nou timp liber!
Această repovestire inedită a unor basme de demult ilustrează o problemă actuală: burn-out-ul sau epuizarea mentală, fizică și emoțională. Pentru copii, povestea este o călătorie într-o lume fermecată, plină de creaturi năstrușnice, peripeții și lecții despre bunătate, inclusiv față de sine. Adulții vor descoperi un al doilea nivel – și o fărâmă de speranță că putem găsi echilibrul perfect între muncă și relaxare.
Ne dorim foarte mult că părinții și copii să citească împreună Duminica Pierdută, iar lectura să fie un punct de plecare pentru o conversație plăcută și utilă despre valoarea respectului de sine.
Duminica Pierdută este tipărită pe format A4, cu 64 de pagini frumos colorate și copertă cartonată cu inserții aurii.

Scroll to Top