Cehia - tinutul cartilor

Biblioteca Prichindeilor din Praga

Creatoare rețelei:
Ana Engrth Răduleț
Cehia, Praga

Ana Engrth Răduleț a studiat Comunicare Audiovizuală și Producție de Film la U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” în București și a lucrat în diferite domenii ale industriei cinematografice: producție de film (în calitate de producător executiv pentru filme românești de scurt metraj și de coordonator de producție sau travel pentru proiecte internaționale de lung metraj și seriale), relații publice, coordonare a unor departamente specifice, traduceri de cărți de specialitate, redactare de texte de educație cinematografică. Din 2015 și-a continuat munca în producție în afara țării, la Praga.

În ianuarie 2021, în timpul concediului de maternitate, Ana a creat Biblioteca Prichindeilor din Praga – o selecție de cărți în limba română pentru copii, centralizate într-un catalog online și oferite gratuit spre împrumut. Datorită entuziasmului generat de proiect și a implicării editurilor românești și moldovenești și a părinților din comunitate, numărul titlurilor disponibile la bibliotecă a crescut exponențial, la fel și participarea la evenimentele de joacă și lectură organizate în cadrul proiectului.

Ana Răduleț a reușit să extindă conceptul și în alte țări europene, atrăgând alături de ea o echipă de mămici și de tinere românce entuziaste, alături de care, din toamna anului 2021, a fost creată Rețeaua Prichindeilor. Proiectul evoluează rapid și în alte țări europene și atrage tot mai mulți părinți dornici fie de a avea la dispoziție cărți pentru copiii lor, fie de a se implica ei înșiși în gestionarea unei astfel de biblioteci.

Andra Bozantan
Cehia, Praga

Andra a studiat Psihopedagogia Specială și a lucrat cu copii din spectrul autist până când a ieșit în concediu de maternitate. Apoi s-a dedicat familiei sale. Andra iubește natura și să citească cărți pentru copii! Are două fiice care iubesc la fel de mult să citească. Când s-a mutat în 2021 în Praga primul lucru pe care l-a făcut a fost să caute o bibliotecă românească și a găsit-o astfel pe Ana și Biblioteca Prichindeilor din Praga. De atunci a participat activ la activitățile bibliotecii iar din aprilie 2023 a devenit mâna dreaptă a Anei.

Mečislavova 164/7
140000 Praha 4
Nusle
Praha
Česká republik 152
 
Telefon: +420 725 158

E-mail:
[email protected]

Denumire eveniment Data Link catre eveniment
Eveniment 1
Data
link
Eveniment 2
Data
link
Scroll to Top